جام جم آنلاين: «آموزش و پرورش در قبال مربيان دوره پيشدبستاني هيچ تعهدي ندارد»، اين مطلب را معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش ميگويد.
«پيشدبستاني» كه زماني دورهاي لوكس در نظام آموزش بود و هركسي را به خاطر شهريههاي سنگين، توان ورود به اين دوره نبود، اين روزها به مدد سند تحول آموزش و پرورش قرار است بتدريج با مجاورت در كنار مدارس ابتدايي جدي گرفته شود.
پيشدبستاني در حالي اين روزها جدي گرفته ميشود كه پيشدانشگاهي با تمام اميدها و آرزوهايش از چرخه نظام آموزش خارج خواهد شد، بنابراين اين دوره بايد به اندازه پيشدانشگاهي پربار باشد.
سند تحول آموزش و پرورش هم با تاكيد بر پيشدبستاني، اين دوره را براي تكوين و آمادگي دوره تحصيلي اجباري مفيد دانسته اما آنچه تاكنون از عملكرد مسوولان آموزش و پرورش برآمده، جز بيمهري به اين دوره نبوده استادامه مطلب...
واحد کار گیاهان
آشنایی با...
ادامه مطلب...

تغذیه دوران کودکی همیشه از موضوعات بحث انگیز بوده و هست . گروه های پیش دبستانی از کودکان دو تا شش ساله تشکیل می شوند . در این سنین ، کودک از نظر جسمی ، روانی ، شناختی و حتی عاطفی رشد سریعی دارد . ازآنجا که کودکان در حال رشد بوده و اجزای گوناگون بدن آنها همچون استخوان ها ، دندان ها ، عضلات و سلول های خونی در حال کامل شدن هستند . بنابر این ، در مقایسه با بزرگسالان به نسبت وزن بدن شان به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. یک کودک پیش دبستانی از نظر دریافت غذا کاملا وابسته به دیگران است .
او از عادات غذایی والدین و سایر افرادی که مراقبتشان را بر عهده دارند ، پیروی می کند . هدف از توصیه های تغذیه ای برای کودکان دو تا شش ساله ، تامین حداکثر رشد ، تکامل و شکل گیری رفتارهای مثبت غذا خوردن در این گروه سنی است . بین سنین دو تا پنج سال ، تغییرات وسیعی در روند تکاملی و مهارت های یادگیری کودکان اتفاق می افتد . در پایان دو سالگی رشد جسمی و مغزی کاهش می یابد و بطور مشابه نیازهای تغذیه ای و اشتها نیز کم می شود . در حوالی دو تا پنج سالگی متوسط افزایش وزن کودک دو کیلوگرم و افزایش قد کودک هفت سانتی متر در هر سال افزایش می یابد و شکم جلو آمده کودک صاف شده و بدن او لاغرتر می شود.
کاهش طبیعی اشتها در این سنین اغلب موجب ایجاد نگرانی در مادر می شود و باید به والدین اطمینان داد که اگر رشد طبیعی است ، کودک به میزان کافی غذا دریافت می کند. اگر غذا به کودک در محیط آرام داده شود ، پذیرش غذا از سوی کودک بهتر خواهد شد . وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها باید با توجه به زمان اشتهای کودک سرو شوند. به علاوه ، بهتر است وعده های غذایی متعدد اما کم حجمی در طول روز به کودک داده شود. بر اساس قاعده کلی و کاربردی ، مقدار غذای کافی که باید به کودک داد، یک قاشق سوپ خوری به ازای هر سال از سن اوست و غذای بیشتر باید مطابق با اشتهای کودک باشد
رشد اجتماعی کودک:
کودک در خلال بازی به کشف محیط اطراف خود می پردازدو ازطریق بازی ها نخستین گام ها برای اجتماعی شدن را برمی دارد اما بازي به خودي خود کودک را اجتماعي بار نمي آورد بازي بايد درجمع صورت بگيرد به قول دانشمندي:بازيهاي دسته جمعي براي اطفال ازپنج سالگي يک نياز طبيعي وبسيارجالب است ومنافع فراواني دربردارد.بنابراين دربازيهاي اجتماعي است که شخصيت کودک شکل مي گيرددرخلال بازيهاي دسته جمعي است که تفاهم واحترام رعايت حقوق ديگران شکست وپيروزي ورعايت نظم وقانون ودفاع ازحقوق خودومسؤليت پذيري وهمکاري وتشریک مساعی با گروه را می آموزد .ازين رو روند زندگي اودچار تحول مي گردد دانشمندي بنام «کاپلان » در موردتأثيربازي بررشداجتماعي کودک مي گويد :بسياري ازتعاملات فردي کودک پيش دبستاني درچارچوب بازي روي مي دهد ودر روابط کودک با والدين خواهران وبرادران وهم سالانش تأثير مي گذاردودر واقع تأثیر گذاری به دیگران وتأثیر پذیری از آنها را یاد می گیرد.(شجاعي 1385صفحه 18)12
بنابراين نقش وارزش بازي درروند اجتماعي شدن کودک محرز است ليکن آنچه مهم به نظر مي رسداينست که چه پيش زمينه هاي بايدسنجيده شود تا کودک به راحتي بتواند وارد بازيهاي گروهي
ادامه مطلب...
بچه هااز طریق ورزش وساعت تربیت بدنی یاد می گیرند:
يكي از مهمترين نعمت ها، نعمت تندرستي و سلامت است كه ميتواند در موفقيت انسان عامل مهمي باشد. خانواده و يا در واحد يكي از روش هايي كه ميتواند اوقات فراغت افراد جامعه را زير پوشش قرار داده و بسياري از ضعف ها و كمبودهاي جسماني و رواني را رفع و درمان كند، ورزش و تفريحات سالم است. تربيت بدني و ورزش گذشته از جبران ضعف ها و حفظ تندرستي افراد، آنان را براي زندگي، تلاش و اهداف مشترك آماده ميسازد.
در آموزش و پرورش نيز نخستين هدف، رشد ابعاد گوناگون شخصيت فرد از جنبه هاي جسماني، رواني، اجتماعي و معنوي است. ورزش و هدف تربيتي آن، يادگيري مهارتهاي رفتاري را باعث ميشود و با چنين تعبيري ورزش به عنوان يك وسيله كمككننده عملي، پيوسته با تربيت همراه است. معلمان ورزش بايد كودكان و نوجوانان را تشويق كنند تا در اوقات فراغت به فعاليت هاي ثمربخش و سودمند بپردازند. مربي علاوه بر آموزش بازي و انواع مهارت هاي ورزشي به دانشآموزان، بايد فعاليت هاي ورزشي را براي آنها لذت بخش كند
ادامه مطلب...
دانستنی ها
یکی از بخش های جذاب و دوست داشتنی وبلاگ ما، بخش دانستنی هاست که شما می توانید با مراجعه به این بخش اطلاعاتی در زمینه فرهنگ، ادبیات، هنر، ورزش
و دروس آموزشی را کسب نمایید و در صورت تمایل شما نیز می توانید دانستی های خود را در قسمت "نظر دهید" وارد نمایید.
ادبیات فارسی
- موضوع: عالم تربیت
- منبع: گلستان سعدی
- تصحیح و توضیح: دکتر غلامحسین یوسفی،ص159-158
زبان کرد شخصی به غیبت دراز بدو گفت داننده ای سرافراز
که یاد کسان پیش من بد مکن مرا بد گمان در حق خود مکن
گرفتم ز تمکین او کم ببود نخواهد به جاه تو اندر فزود
- اطلاعات عمومی
- موضوع: جانوران
- فکر می کنید چرا؟
- نویسنده: جکی گاف
- مترجم: فرحناز حسینی،ص18
کدام یک از مارمولک های صحرایی سمی هستند؟
صدهای نوع مارمولک در صحرا زندگی می کنند، امام تنها دو نوع آنها یعنی بزمچه هیلا بومی آمریکا و نوعی مارمولک مکزیکی سمی هستند. در هر حال نگران نباشید،
این مارمولک ها بیشتر برای محافظت از خودشان در برابر دشمن از سم استفاده می کنند، نه برای حمله به طعمه.
آيا كودك شما نابغه است؟
بسیاری از پدران و مادران پیشاپیش رویای پیشرفت کودک خردسال خود را در سر میپرورانند اما بیشتر کودکان فقط از نظر والدین خود نابغه هستند. با وجود این برخی کودکان واقعا بااستعداد هستند؛ آیا کودک شما نیز جزء این گروه است؟ دستورالعملهای محدودی هستند که نبوغ و استعداد کودکان را نشان میدهند که در ادامه به ۱۰ مورد از آنها اشاره میشود:
دامنه لغات پیشرفته: اینکه کودک زود به حرف بیاید به تنهایی نمیتواند نشانه نبوغ و استعداد او باشد، اما اگر او از لغات و جملات پیشرفته استفاده کند، احتمالا به همان باهوشی است که فکرش را میکنید. یک کودک ۲ ساله معمولی میتواند جملهای مانند «یک سگ آنجاست» را به زبان بیاورد اما یک کودک نابغه این جمله را میگوید: «یک سگ قهوهای در حیاط پشتی است و دارد گلها را بو میکند.»
درک مفاهیم پیچیده: کودکان بسیار باهوش میتوانند مفاهیم پیچیده را درک کنند، از روابط گوناگون سر در بیاورند و انتزاعی فکر کنند. آنها مشکلات را عمیقا میفهمند و به راهحلها میاندیشند.
حافظه خوب و قوی: بعضی از کودکان بااستعداد میتوانند وقایعی را از گذشته (دوران طفولیت) خود به یاد بیاورند. مثلا یک کودک ۲ ساله نابغه ممکن است اتفاقی را که در ۱۸ ماهگی برای او روی داده به یاد بیاورد.
توانایی خواندن و نوشتن در سنین پایین: اگر کودک شما به طور غریزی باهوش باشد، احتمالا خیلی زود بدون اینکه آموزش رسمی دیده باشد، توانایی خواندن و نوشتن را پیدا میکند.
تمرکز بالا و طولانی مدت: کودکان را با بیدقتی و بیتوجهی میشناسند اما گروه نابغه میتوانند به مدت طولانی تمرکز خود را حفظ کنند.
1- تهیه و در اختیار گذاشتن انواع بازی ها ، کتابهای فکری متناسب با سنین کودکان، تشویق به انجام بازی های جسمی و فکری
2- انجام بازی های تقلیدی ، اجرای نمایشنامه و خواندن ترانه و حفظ اشعار
کودکانه
شمع سازی و ...
-4 تشویق به شنیدن و درک موسیقی و تقویت مهارت شنوایی کودک.
-5 گفتگو با کودک در باره احساسات او از چیزهایی که می بیند و می شنود
ونیز ترغیب او به استفاده ازنقاشی یا سایر مهارتها برای بیان افکار و احساسات
خود.
-6 پرهیز از بی اعتنایی به پرسش ها و احساسات کودک ، لزوم تشویق و
ترغیباو برای هم اندیشیجهت یافتن پاسخ ها. پرهیز از ارائه پیوسته پاسخ
های آماده و سهل الوصول.
-7 در امور شخصی ، به فرزندان حق انتخاب و اظهار نظر بدهیم . مثلا : در
انتخاب رنگ لباس و نوعاسباب بازی و...
-8 یک داستان را انتخاب و نیمه تمام بخوانیم . سپس از کودک بخواهیم که قصه
را با ذوق خودش تکمیلکند.
-9 در باره حوادث و شخصیت های داستان ها با کودک گفت و گو کنیم و
پرسش های ساده و جالببپرسیم.
ادامه مطلب...